Nagyvilág

2012.03.16. 19:20

Szlovák választás - Egy éven belül alapszabály-módosító közgyűlést tart az MKP

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:     Pozsony, 2012. március 16., péntek (MTI) - Egy éven belül tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést tart a választásokon a parlamenten kívül maradt Magyar Koalíció Pártja (MKP) - jelentette be pénteki ülése után az MKP Országos Elnöksége. A párt vezetése ezt követően nyilatkozatban köszönte meg a szlovákiai magyaroknak az előre hozott parlamenti választásokon való részvételét.

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

    Pozsony, 2012. március 16., péntek (MTI) - Egy éven belül tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést tart a választásokon a parlamenten kívül maradt Magyar Koalíció Pártja (MKP) - jelentette be pénteki ülése után az MKP Országos Elnöksége. A párt vezetése ezt követően nyilatkozatban köszönte meg a szlovákiai magyaroknak az előre hozott parlamenti választásokon való részvételét.

    A tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlés pontos időpontja egyelőre nem ismert, azt az MKP április 21-én összeülő Országos Tanácsa határozza majd meg.

    Az MKP úgy véli, bár programját három független intézet a választásokon induló 26 pártéból a legjobb három közé sorolta a gazdaság fejlesztése, a munkahelyteremtés és a szegénység leküzdése terén, azt mégsem sikerült elég hatékonyan eljuttatnia a választóihoz.

    "Az MKP parlamenten kívüli pártként is képes volt megőrizni szavazóbázisát, sőt, a 2010-es választásokhoz képest nyolc járásban növelte támogatottságát, két választási körzetben, a komáromiban és a párkányiban pedig a szavazás győztese lett" - olvasható a párt elnöksége által kiadott nyilatkozatban. Hozzáteszi: a magyarok által többségben lakott községekben az MKP általában a legtöbb szavazatot kapta. 

    Az MKP-t az Országos Elnökség szerint a pártra leadott csaknem 110 ezer szavazat arra kötelezi, hogy folytassa értékmegőrző politikáját.

    "Összefogásra van szükség nemzetrészünk megmaradása és régióink fejlődése érdekében, az MKP nyitott a közös cselekvésre, tiszteletben tartva partnerei egyediségét és szuverenitását" - állapítja meg a párt nyilatkozata.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!