Nagyvilág

2012.04.20. 08:23

Fél kilométeres, "beszédes" menyasszonyi ruhauszály

Bécs, 2012. április 20., péntek (MTI) - Ötszázhúsz méteres uszályú menyasszonyi ruhában megy férjhez egy nő Kínában, hogy öltözékével is elmondhassa: szeretlek.

Bécs, 2012. április 20., péntek (MTI) - Ötszázhúsz méteres uszályú menyasszonyi ruhában megy férjhez egy nő Kínában, hogy öltözékével is elmondhassa: szeretlek.Az öt, kettő és nulla számok kiejtése kínaiul ugyanis hasonlóan hangzik a "szeretlek" kijelentéshez. A 25 éves menyasszony a vallomásnak megfelelőn 27 esztendős vőlegénye elől titkolva csináltatta ruháját, amelyen 3 hónapon át dolgoztak, és amely 1,8 millió forintnyi összegbe került. Tömege 48 kiló, felülete 800 négyzetméter. A felpróbáláshoz két tucat nyoszolyólány segédkezett - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az 520 méter egyébként messze nem világcsúcs, szinte miniszoknya az uszályrekordhoz képest, amely 3 kilométeres. Az azonban nem valódi esküvőre készült, hanem rekordöntésre, nevezetesen, hogy Románia megfoszthassa a Guinness-rekord címtől a korábbi világcsúcstartó Hollandiát. A múlt hónapban léghajón bemutatott uszályruhán száz napig dolgozott 10 varrónő. Az uszályt viszály szülte: az Európai Unión belül Hollandia ellenzi, hogy Románia a vízummentes utazási övezet tagja lehessen, ezért sok román dühös a hollandokra és megpróbálja kiebrudalni őket a rekordok könyvéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!