Nagyvilág

2012.06.07. 08:23

Letartóztatták a brindisi pokolgépes merénylet feltételezett elkövetőjét

Róma, 2012. június 7., csütörtök (MTI) - Az olasz rendőrség letartóztatta annak a pokolgépes merényletnek a feltételezett elkövetőjét, amely május 19-én történt egy brindisi iskolánál.

Róma, 2012. június 7., csütörtök (MTI) - Az olasz rendőrség letartóztatta annak a pokolgépes merényletnek a feltételezett elkövetőjét, amely május 19-én történt egy brindisi iskolánál.Arról a férfiról van szó, akit szerda délután Lecce város rendőrkapitányságán öt órán át kihallgattak. A 68 éves Giovanni Vantaggiato a Lecce közeli Copertinóban él, benzinkút-tulajdonos, nős, két gyermeke van. A kiszivárgott hatósági hírek szerint a férfi elismerte tettét.

A brindisi Morvillo Falcone szakközépiskolánál a reggeli becsöngetés előtt robbant fel három gázpalack, amelyek egy hulladéktárolóban voltak elrejtve. A detonációban a 16 éves Melissa Bassi meghalt, öt  másik iskolás lány megsebesült. 

A férfi azonosítható azzal a személlyel, akit az iskolához közeli köztéri kamerák rögzítettek a merénylet perceiben. Ezenkívül tulajdonosa annak a Fiat Punto autónak, mely a merénylet idején az iskola közelében parkolt. Lehallgatott telefonbeszélgetései is megerősítenék az ellene felmerült gyanút - írták az olasz hírportálok.

A sajtó szerint az elkövető bosszút akart állni a brindisi bíróságon, amiért az háromszázezer euró büntetés megfizetésére kötelezte. Tervezett merényletét már többször megkísérelte elkövetni. Ezúttal is a bíróság épületénél akarta elhelyezni a pokolgépet, de a biztonsági kordon elriasztotta ettől, ezért az iskolát választotta a merénylet helyszíneként, egyelőre nem világos, hogy miért. A férfi beszámíthatóságát a sajtó kétségbe vonta.

A halálos áldozat Melissa Bassi szülővárosának polgármestere, Franco Scoditti a csütörtökre tervezett hivatalos rendőrségi bejelentésig óvatosságra intette a sajtót, ugyanakkor elismerte, hogy számos bizonyíték szól az őrizetbe vett gyanusított ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!