Nagyvilág

2012.06.13. 16:25

Részeg rendőrökkel tűnt el egy orosz kisrepülő

A pilótával és hat utassal a fedélzetén szőrén-szálán eltűnt egy kétfedelű AN-2-es típusú utasszállító gép Oroszországban.

A pilótával és hat utassal a fedélzetén szőrén-szálán eltűnt egy kétfedelű AN-2-es típusú utasszállító gép Oroszországban.

A repülésbiztonságiak szerint valahol lezuhanhatott az a kisgép, amely még hétfő éjjel szállt fel engedély nélkül a szerovi repülőtérről. A rendelkezésre álló adatok szerint a pilóta és a reptér két alkalmazottja három rendőr társaságában hosszan italozott az egyik hangárban, majd beszálltak az egyik AN-2-es gépbe, és nekivágtak a sötét éjszakának. Azóta senki nem hallott róluk.

Keresésükbe közel 100 embert vontak be a földön, a levegőben pedig egy repülőgép és két helikopter kutatott át mintegy 2 ezer négyzetméteres területet – eddig eredménytelenül. Szerdán további 8 ezer négyzetmétert fésülnek át. Az eset kapcsán a légi közlekedési szabályok durva megsértése címén indítottak nyomozást az orosz hatóságok.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!