Nagyvilág

2012.08.22. 15:35

Fegyveres összecsapás az örmény-azeri határon

Heves tüzérségi párbaj tört ki kedden Azerbajdzsán és Örményország határán. Áldozatokról nincs jelentés.

Heves tüzérségi párbaj tört ki kedden Azerbajdzsán és Örményország határán. Áldozatokról nincs jelentés.Az örmény védelmi minisztérium közlése szerint az azerbajdzsán hadsereg órákon át lőtte a határ közelében fekvő Nerkin Karminahpür, Ajgepar és Movszesz településeket. A becsapódó lövedékek több lakóház tetőszerkezetét megrongálták. Halottakról vagy sebesültekről nem érkezett jelentés. A golyózápor mindaddig folytatódott, amíg az örmény hadsereg nem kezdte el viszonozni a tüzet.

A tüzérségi párbaj tényét az azeri védelmi tárca is megerősítette. Az ő verziójuk szerint az örmények kedden és szerdára virradó éjjel számos állásból ágyúkból és aknavetőkből lőttek azerbajdzsáni területeket. A tüzet az azeri haderők csupán viszonozták.

A bakui kormányzat nemrég 100 milliárd dollár összegű kártérítési igényt támasztott Örményországgal szemben az elveszített Hegyi Karabah autonóm körzetért cserébe. Azerbajdzsán figyelmeztetett, hogy a követelés semmibe vétele esetén nem riad vissza az erőszakos megoldástól sem.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!