Nagyvilág

2012.11.11. 13:09

Eltűnt magyart keresnek Lengyelországban

Varsó, 2012. november 11., vasárnap (MTI) - Eltűnt magyar állampolgárt keresnek egy hete a lengyel Tengermellék nyugati részében - erősítette meg vasárnap az MTI értesüléseit Kónya Katinka varsói magyar konzul.

Varsó, 2012. november 11., vasárnap (MTI) - Eltűnt magyar állampolgárt keresnek egy hete a lengyel Tengermellék nyugati részében - erősítette meg vasárnap az MTI értesüléseit Kónya Katinka varsói magyar konzul.A magyar honlapokon megjelent információk szerint az 51 éves Csajági János egy magyar építési kivitelező cég alkalmazottjaként tartózkodott Lengyelországban. A férfinak november 4-ére virradóra nyoma veszett, amikor a helyi vendéglátó egységből távozott, hogy visszatérjen a 800 méterre található szállásra.

A varsói konzul az MTI-nek elmondta, hogy a lengyel hatóságok az eltűnést már hétfőn bejegyeztették a schengeni információs rendszerbe (SIS). A goleniówi járási rendőrség megerősített akció keretében keresi az eltűntet, a tűzoltóság a környező mocsarakat is átkutatja.

A keresést az is megnehezíti, hogy a férfi - kollégái szerint - személyazonossági igazolványát és mobiltelefonját a szálláson hagyta. Ez utóbbit azonban a rendőrség nem találta a szobában.

 

 

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!