Nagyvilág

2014.02.25. 18:33

Titokzatos helikopter okozott riadalmat Kárpátalján

Egy fölöttébb gyanús helikopterre figyeltek fel kedd reggel az Euromajdan kárpátaljai társadalmi aktivistái az Ungvári Nemzetközi Repülőtéren.

Egy fölöttébb gyanús helikopterre figyeltek fel kedd reggel az Euromajdan kárpátaljai társadalmi aktivistái az Ungvári Nemzetközi Repülőtéren.

A repülőtér betonján parkoló légi jármű azért keltett gyanút, mert hasonló forgószárnyasok alkották a megbuktatott ukrán államfő, Viktor Janukovics személyes rendelkezésére álló repülőeszközök zömét is. Ezért felmerült annak a lehetősége, hogy a szóban forgó helikopterrel esetleg épp a körözés alatt álló elnököt, netán a családtagjait, avagy az általuk összeharácsolt vagyontárgyakat akarják külföldre menekíteni.

A társadalmi rendfenntartókat és a sajtó helyszínre érkező munkatársait az ungvári reptér illetékesei úgy tájékoztatták, hogy a gép a charterjáratokat bonyolító Challenge Aero cégé, és üresen érkezett Lemberg érintésével Kijevből a kárpátaljai megyeszékhelyre. A legénység úticélja Magyarország, ahol a helikopter rendszeres karbantartását végzik.

A civil aktivisták mindaddig nem engedték felszállni a járművet, amíg meg nem érkeztek a határőrség és a vámhivatal képviselői, akik tüzetesen átvizsgálták a forgószárnyas repülőt. Miután mindent rendben találtak, a helikopter felszállt, és délnyugati irányban elhagyta Ungvár légterét.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!