Nagyvilág

2014.10.09. 10:49

Napi baromság: Ha este tölti a telefonját, el fog hízni!

Nem, ezúttal nem brit, hanem SPANYOL tudósok jöttek rá egy olyan dologra, ami alapjaiban változtatja meg a mindennapjainkat. Este tölti a telót? Ne tegye, el fog hízni!

Nem, ezúttal nem brit, hanem SPANYOL tudósok jöttek rá egy olyan dologra, ami alapjaiban változtatja meg a mindennapjainkat. Este tölti a telót? Ne tegye, el fog hízni!Mielőtt elalszunk, ki kell húzni a telefont! Spanyol tudósok rájöttek, hogy kapcsolat van az elhízás és a mesterséges fény között (amit a TV-k, telefonok vagy laptopok bocsátanak ki). Ezek olyan hormonokat blokkolnak, melyek az anyagcseréért felelősek. Így tehát ha egy vibráló monitor mellett alszik, akkor reggelre úgy fog kinézni, mint a télapó (csak vicceltünk...). Az viszont tény, hogy nem tesz jót a szervezetünknek, mivel bizonyítottan csökkenti a melatonin hormon termelődését. Úgyhogy szép lassan másznak ránk a kilók. A spanyol tudósok azonban nem láttak még modern telefont, amit ha nem használunk, a kijelzője automatikusan elsötétül. Teljesen értelmetlen ez az eredmény, aludjon csak nyugodtan, ahogy jól esik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!