Nagyvilág

2015.01.20. 08:39

ISIS: Ha Japán nem fizet 200 millió dollárt 72 órán belül, kivégeznek két túszt

A Jihadi John néven elhíresült, maszkos kivégző most Japánnak adott ultimátumot: ha nem fizetnek 200 millió dollárt 72 órán belül, akkor két japán túszt (Kenji Goto Jogo és Haruma Yukawa) kivégeznek.

A Jihadi John néven elhíresült, maszkos kivégző most Japánnak adott ultimátumot: ha nem fizetnek 200 millió dollárt 72 órán belül, akkor két japán túszt (Kenji Goto Jogo és Haruma Yukawa) kivégeznek. Mindez két nappal azután történt, hogy a japán miniszterelnök, Shinzo Abe 200 millió dollárt ajánlott fel (innen a követelés) az Iszlám Állam elleni küzdelemre. A már megszokott, brit akcentussal beszélő Jihadi John közvetítette a radikálisok üzenetét. Ő végezte ki korábban David Haines-t, Alan Henning-et, James Foley-t, és Steven Sotloff-ot is. A videóban végig mellette térdel narancssárga ruhában a két japán túsz, Kenji Goto Jogo és Haruma Yukawa. A japán anti-terrorista szervezet már megkezdte a videó vizsgálatát, kiderítik, hogy hiteles-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!