Nagyvilág

2015.08.31. 16:50

Betiltott Nike-ban ment gyúrni Putyin és Medvegyev

Oroszország -  Az Oroszországban betiltott Nike lábbelikben villogott a kamerák előtt az orosz elnök és a kormányfő a Szocsiban lévő elnöki rezidencia edzőtermében.

Oroszország -  Az Oroszországban betiltott Nike lábbelikben villogott a kamerák előtt az orosz elnök és a kormányfő a Szocsiban lévő elnöki rezidencia edzőtermében.Vlagyimir Putyin és Dmitrij Medvegyev, a sajtósok kameráinak kereszttüzében igyekezett bizonyítani az orosz csúcsvezetők életkorát meghazudtoló fittségét és fiatalosságát. A két jó barát előbb a Bocsarov Rucsej-i elnöki dácsa izomfejlesztő gépein gyúrt egy keveset, majd egy-egy saját sütésű sztékkel billentették helyre az előzőleg ledolgozott dekákat vasárnap reggel.

A PR-reggeli képei az összes orosz központi tévécsatornát és internetes hírportált bejárták. A világháló olvasóközönsége azonban rögvest kiszúrta, hogy a Kreml mindkét ura az orosz kereskedelmi importtilalom alá eső, amerikai gyártmányú sportcipőt viselt, alaposan lerontva ezzel a hazai könnyűipar renoméját.

Ráadásul az sem kerülte el a figyelmet, hogy Dmitrij Medvegyev egy alaposan megemelt talpú lábbelit húzott, így akarván kompenzálni Putyinnal szembeni magassági különbségét, holott elnök barátja sem kifejezetten kosárlabdás termetű.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!