Nagyvilág

2015.08.04. 12:13

Energiaitaltól vakult meg egy édesanya

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 28 dobozzal fogyasztott belőle naponta. Állítólag nem volt tisztában a veszélyekkel egészen addig, míg júniusban összeesett.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 28 dobozzal fogyasztott belőle naponta. Állítólag nem volt tisztában a veszélyekkel egészen addig, míg júniusban összeesett.

A 26 éves Lena Lupari szervezete csak az energiaitalból 3000 kalóriához jutott naponta. A túlzásba vitt fogyasztásnak köszönhetően az agya dagadni kezdett. A háromgyermekes édesanya azt állította, hogy nem volt tisztában az ital veszélyeivel, csak akkor szembesült vele, amikor júniusban váratlanul összeesett. A sok energiaital nem csak az agyára volt rossz hatással: nagyon elhízott és havi 196.000 forintba került a függősége. Az agy károsodásának egyik eredménye, hogy a nő mostanra megvakult. Korábban is panaszkodott fejfájásra és migrénre, de nem foglalkozott a tünetekkel, egyszerűen csak bevett egy fájdalomcsillapítót. Aztán elment a látása és a fejét sem bírta felemelni az ágyról - ekkor 6 napra kórházba került. Azóta teljesen leszokott az energiaitalról és elkezdett fogyni.

Tudtad-e?

  • 2011-ben 20,000 embert került kórházba energiaitalok miatt Amerikában. 42% azért, mert valamilyen más stimulálóval keverte.
  • Nagy-Britanniában már 1929-től alkalmaztak energiaitalokat a kórházakban, mivel az felgyorsította a gyógyulást.
  • 2013-ban az energiaitalok 25,5 milliárd dollárt termeltek világszerte.
  • Franciaország és Norvégia is be akarta már tiltani az energiaitalokat, Kolumbiában pedig megtiltották a fogyasztását 14 éves kor alatt.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!