Nagyvilág

2015.12.09. 18:25

Lisztfehérbe borult egy város Fehéroroszországban

Szalihorszk - Egy kenyérgyári malőr miatt gyönyörű fehér ruhát öltött a tavaszias idő ellenére pillanatok alatt a fehérorosz Szalihorszka déli órákban.

Szalihorszk - Egy kenyérgyári malőr miatt gyönyörű fehér ruhát öltött a tavaszias idő ellenére pillanatok alatt a fehérorosz Szalihorszka déli órákban.

A helyi lakosokat szó szerint derült égből való villámcsapásként érte, amikor egyik percről a másikra heves hóförgeteg söpört végig az utcákon, holott az égboltot csak imitt-amott tarkította néhány felhő. A fehér csapadék egy-két centis vastagságban borított be mindent, ami az útjába esett. A hórétegnek látszó tünemény azonban a délutáni ködszitálás során kellemetlenül ragacsos csirizzé változott.

A természeti csodát egy teljesen hétköznapi baleset váltotta ki. A helyi kenyérgyár udvarán ugyanis rakodási munkálatok zajlottak éppen, amikor a lisztszállító tartálykocsi rakományának átszivattyúzása közben kipukkadt az egyik tömlő. A következő pillanatban a magas nyomás hatására több mázsányi liszt robbant ki a levegőbe, hogy aztán csöndes hóesés formájában hulljon alá, mintegy félkilométeres körzetben fehérbe öltöztetve a gyár körüli városrészt.

A kenyérgyári intermezzo során senkinek sem esett baja. A vállalat igazgatósága nem kívánta kommentálni a történteket a sajtó számára. A szokatlan légköri jelenséget követően csupán néhány tucat pék söprögette némán még órák hosszat a lecsapódó párától lassan de biztosan kiváló ragasztóvá átalakuló lisztet a járdákról és a környékbeli parkolókban álló autók tetejéről.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!