Nagyvilág

2016.11.09. 19:02

Charlotte Riley kapta Kate Middleton szerepét egy tévéjátékban

London - Charlotte Riley kapta Kate Middleton szerepét a III. Károly király című, díjnyertes brit színdarab tévéfeldolgozásában - <a href="http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-37921416">adta hírül szerdán a BBC News</a>.

London - Charlotte Riley kapta Kate Middleton szerepét a III. Károly király című, díjnyertes brit színdarab tévéfeldolgozásában - adta hírül szerdán a BBC News.

A Laurence Olivier-díjjal elismert darabot Mike Bartlett írta. A színmű azzal a gondolattal játszik el, hogy II. Erzsébet halála után Károly herceg ül a trónra. A Broadwayn és a londoni West Enden is bemutatott színdarabban Tim Pigott-Smith alakította Károlyt. A színész most a tévéfilmben is eljátssza a királyt.

Charlotte Riley, A holnap határa és A tenger szívében sztárja elárulta, hogy nagyon izgatott Kate Middleton szerepe miatt. "Olyan páratlan lehetőség. Egyszerre modern és gazdag, valódi személyiség, de a színdarab teljesen újragondolja a karakterét, izgalmas kihívás egy színész számára" - fogalmazott.

A darabban Károly király nem ír alá egy vitatott törvényt, ami politikai káoszhoz, alkotmányos válsághoz és utcai zavargásokhoz vezet.

"Ez a dráma rólunk szól, arról, hogy kik vagyunk, és hogyan viszonyulunk a monarchiához. A tévéfeldolgozás izgalmas, demokratikus hangot ad mindennek" - vélekedett Pigott-Smith.

A színmű szereposztásában is megjelenő színészek közül a filmben Oliver Chris játssza Vilmos herceget, Richard Goulding jelenik meg Harry hercegként, Kamilla hercegnét, Károly feleségét pedig Margot Leicester alakítja.

"Kivételesen jó csapatunk van a kamera mindkét oldalán, nagyon várom már, hogy ezt a kortárs királydrámát bemutathassuk a televízió nézőinek" - hangsúlyozta Bartlett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!