Nagyvilág

2017.11.08. 17:28

Farkasokat lőttek ki Kárpátalján

Ukrajna - Két farkast terítettek le a vadászok Huszt térségében, ahol az ordasok már a falvakba is beszemtelenkedtek.

Ukrajna - Két farkast terítettek le a vadászok Huszt térségében, ahol az ordasok már a falvakba is beszemtelenkedtek.

Rövid időn belül három szomszédos településből is érkeztek panaszok az elmúlt hetekben a helyi erdészethez, amelyekben farkastámadásokról számoltak be a lakosok. A vadállatok a huszti járási Rákos, Saján és Fenes (Jablunivka) falvakban garázdálkodtak, ahol több birkát és házőrző kutyát is szétmarcangoltak.

Az erdőgazdaság vadászainak végül Saján közelében sikerült puskavégre kapniuk két farkast: a hím 42, nőstény párja pedig 35 kilogrammos volt.

Roman Kelemen, a hajtóvadászat vezetője a sajtónak elmondta, hogy a farkasok az utóbbi években rendkívül elszaporodtak a szomszédos romániai hegyekben. A hideg beköszöntével a vadállatoknak több élelemre van szükségük, ezért Kárpátaljára is átjönnek, ahol időnként a falvakba is bemerészkednek, mert könnyebb elejteniük egy háztáji állatot, mint egy vadat.

Ezért, ha nem lövik ki őket, nagy kárt okozhatnak a falusiaknak. Akár gyerekeket vagy magányos gyalogosokat is megtámadhatnak.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!