Nagyvilág

2018.02.05. 10:23

Jön a legdurvább bosszúpornó, a deepfake: bárki bekerülhet egy felnőttfilmbe

Már be is köszöntött a legdurvább bosszúpornó korszaka, hiszen hála a technikai fejlődésnek, elég egy arckép, és bárki rákerülhet egy pornóvideóra.

Már be is köszöntött a legdurvább bosszúpornó korszaka, hiszen hála a technikai fejlődésnek, elég egy arckép, és bárki rákerülhet egy pornóvideóra.

Néhány éve még szenzációnak számított Lars von Trier A nimfomániás című filmjében, hogy sztárokat láthattunk kemény szex jelenetekben úgy, hogy a valóságban azokat nem is a színészekkel, hanem pornósztárokkal forgatták le - a színészek arca csak utólag került rá a testdublőrökre.

Ez a technika most már bárki által elérhető, az internet pedig fel is kapta: egyrészt megszaporodtak az úgynevezett deepfake pornó videók, amikben celebek szerepelnek, akik egyébként sohasem forgattak pornófilmet - készült ilyen álpornó Emma Watson, Gal Gadot, Maisie Williams és Taylor Swift főszereplésével is.

Ám nem csak a sztárok, de senki sincs biztonságban: a fórumok máris megteltek olyan felhasználókkal, akik volt barátnőik, vagy épp az ellenségeik arcát felhasználva készítenek álpornót, amit aztán meg is osztanak az interneten.

A szakértő szerint aggasztó a dolog, ugyanis hamar eljutunk oda, hogy már nem tudjuk majd megkülönböztetni az igazi és a kreált felvételeket.

Forrás: blikk.hu


[related-post post_id="3674240"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!