Nagyvilág

2019.04.10. 15:51

Szakmunkástanulók tanulmányjárműve

Budapest, Nyíregyháza - A résztvevők számára ez a gyakorlati projekt a szakképzésük csúcspontja.

Budapest, Nyíregyháza - A résztvevők számára ez a gyakorlati projekt a szakképzésük csúcspontja.

Látványos pickup épül a Škoda Kodiaq alapjain, ez lesz a Škoda hatodik tanulói autója. A 35 szakmunkástanuló – a csapatnak hat fiatal hölgy is a tagja – célja, hogy 2019-ben első ízben használják fel a Kodiaq típust a tanulói tanulmányhoz. A Škoda mérnökeinek, valamint a műszaki fejlesztés, a formatervezés és a gyártás területén dolgozó munkatársainak szakszerű támogatásával a cseh autógyártó legnagyobb szabadidő-autóját egy dinamikus, kétajtós pickuppá alakítják. A járművet júniusban mutatják be az újságíróknak és a nagyközönségnek.

A résztvevők számára ez a gyakorlati projekt a szakképzésük csúcspontja. Ennek keretében lehetőséget kapnak, hogy már a tanulmányaik során bizonyítsák a kreativitásukat és tehetségüket járműfejlesztőként. Tanulmányaik korai szakaszában a projekt résztvevői a Škoda Design központjában, Mladá Boleslavban belepillanthattak Oliver Stefani vezető tervező és csapatának munkájába. Az ő pontos iránymutatásukkal alkották meg az első önálló, kézzel rajzolt vázlataikat.

Évi egy új tanulmányautó

A Škoda gépészeti szakképző iskolájának hallgatói 2014 óta immár minden évben egy új tanulmányautót építenek. A diákok első koncepcióautója a Citijet volt a Škoda Citigo alapjain, ezt a Fabia típusra épülő Funstar pickup követte. Ezt követően a Rapid Space­back adta az Atero kupé alapját. A 2017-es évben ismét egy Škoda Citigo jelentette a kiindulást, abból épült az Element villanyautó. Tavaly a Škoda Karoq kompakt szabad­idő-autóból építették meg a Sunroq kabrióváltozatot.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!