Bulvár-celeb

2022.10.01. 14:48

Rejtélyes üres sorok vannak II. Erzsébet halotti bizonyítványában

Sokan a hivatalos dokumentum láttán arra kezdtek gyanakodni, hogy egyes részleteket töröltek.

Forrás: Leemage/AFP

A néhai brit uralkodó hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében hunyt el Balmoralban. A csütörtökön nyilvánosságra hozott halotti bizonyítvány alapján II. Erzsébet királynő szeptember 8-án, brit idő szerint 15:10 órakor hunyt el, idős kora miatt - írja a Ripost. Azonban három üresen hagyott rubrika láttán mindenki gondolkodóba esett.

A skót anyakönyvvezetőtől származó hivatalos bizonyítványban a halál oka rovat B, C és D pontjainál nincs kitöltve semmi. Emiatt pedig  akadtak jó néhányan, akik azt gondolták, hogy egyes részleteket töröltek II. Erzsébet halálával kapcsolatban.

Az igazság azonban az, hogy ez csak azt jelenti, hogy az öregségen kívül nem volt semmilyen más tényező, ami felelős lett volna az egykori brit uralkodónő halálában.

"Nem történt semmilyen szerkesztés vagy változtatás a bizonyítványon"

 – erősítette meg a The Sun információit a skót anyakönyvi hivatal.

Egyébként ha a királynő Angliában hunyt volna el, akkor nem közölték volna hivatalosan a halál okát, mivel az 1836-os regisztrációs törvény nem vonatkozik az uralkodóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!