Bulvár-celeb

2023.07.23. 16:10

Sírjunk vagy nevessünk? Ennyire pancser tolvajt rég nem látott a világ (videó)

Kamerák szeme láttára csinált magából komplett bohócot egy kerékpártolvaj Székesfehérváron.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy férfi, hogy a Várkörút egyik lakóházának alagsorából ellopták a kerékpárját. Mint elmondta, a járművet zárt tárolóban tartotta, ahonnan egy másik lakó által elhelyezett működésképtelen tévé is eltűnt.

A nyomozók elemezték a térfigyelő kamera felvételeit, így sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest - derül ki a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalának bejegyzéséből.

A helyszíni szemle és a felvételek alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára. Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd távozott. Volna - ugyanis alig indult el, elesett a járművel. Végül összeszedte magát és a biciklit, majd mérgében belerúgott a tévékészülékbe.

Íme a vígjátékba illő képsorok:

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-én tartózkodási helyén fogták el, és megtalálták a kerékpárt is, amit lefoglaltak. Sz. A.-t a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kerékpárlopások megelőzése érdekében ajánlja, hogy lezáratlanul sehol egy pillanatra se hagyjuk a járművet, és használjunk két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat). Lehetőleg forgalmas helyen zárjuk le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássuk el a tárolót is megfelelő védelemmel. Érdemes regisztrálni a kerékpárt a BikeSafe programban, amelyen keresztül a rendőrségen rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!