Copa America

2019.07.07. 14:09

Messi a játékvezetőket szidta és korrupciót emlegetett

Az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Chile elleni győztes bronzmérkőzés után nem jelent meg az éremátadó ünnepségen.

Messi a szombati találkozó 37. percében a chilei csapatkapitánnyal, Gary Medellel akaszkodott össze egy teljesen ártalmatlan szituációban az alapvonalnál, a paraguayi játékvezető, Mario Alberto Díaz de Vivar pedig meglepetésre mindkét játékosnak azonnal a piros lapot mutatta fel. A túl szigorúan kiállított labdarúgók közel négyperces vita után hagyták el a pályát.

„Talán közrejátszott az, amit az elmúlt alkalommal mondtam” – utalt az argentin klasszis a brazilok elleni vesztes elődöntőre, amelyet követően már élesen bírálta a bíró tevékenységét. Az argentinok akkor hivatalosan is panaszt tettek a dél-amerikai szövetségnél (CONMEBOL) a bíráskodás miatt.

„A sárga lapos figyelmeztetés mindkettőnknek elég lett volna” – mondta Messi a mérkőzés után, amelyet Argentína 2-1-re nyert meg, és amelyet összefüggésbe hozott a keddi elődöntővel. Hangsúlyozta: a torna alatt nem érezte a tiszteletet az argentinok irányában, és bár megérdemelték volna, hogy döntőt játszanak, azt nem engedték meg nekik.

„A korrupció és a játékvezetők nem engedték meg, hogy a szurkolók élvezzék a futballt. Ez tönkreteszi a sportágat” – mondta. Hozzátette: ebben a korrupcióban nem szabad részt venni.

Az argentin támadótól megkérdezték: nem tart-e attól, hogy nyilatkozatai miatt eltiltják? Messi erre azt felelte, hogy az igazságot igenis el kell mondani.

Kiemelte: a döntőben a brazilok végső győzelmére számít – a rendezők Rio de Janeiróban Peruval találkoznak majd 22 órától -, mert mindenből erre lehet következtetni.

A CONMEBOL közben közleményt adott ki, amelyben elfogadhatatlannak és alaptalannak mondta a Copa America diszkriminációjáról szóló vádaskodásokat.

„A futballban néha veszítesz és néha nyersz. A tisztességes játék egyik alapfeltétele, hogy el tudd fogadni a végeredményeket, valamint tiszteletben tartsd a játékvezetői ítéleteket” – közölte a szövetség.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában