gyerekkori hobbi

2019.10.10. 12:53

Cech meghúzta a váratlant: hokikapusnak áll

A brit negyedosztályban szereplő Guildford Phoenix jégkorongcsapat kapusa lett Petr Cech, aki labdarúgóként 124-szer védte a cseh válogatott kapuját és játszott többek között a Chelsea-ben, valamint az Arsenalban is.

Arsenal's Czech goalkeeper Petr Cech reacts during the UEFA Europa League final football match between Chelsea FC and Arsenal FC at the Baku Olympic Stadium in Baku, Azerbaijian, on May 29, 2019. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Kirill Kudryavtsev

„Abban reménykedem, hogy képes leszek segíteni ennek a fiatal együttesnek abban, hogy elérje a célját, és ebben az idényben a lehető legtöbb mérkőzését megnyerje” – kommentálta leigazolását a 37 esztendős sportoló, aki az idén nyáron fejezte be profi labdarúgó karrierjét.

Cech a Chelsea színeiben Bajnokok Ligáját és Európa-ligát is nyert, emellett négyszer volt az angol bajnokcsapat tagja. Húsz év futball után a cseh kapus most kijelentette, „csodálatos élmény” lesz a számára egy olyan sportágban is kipróbálnia magát, amelyet gyerekkorában már űzött, és mindig is nagyon kedvelt.

Forrás: MTI

Borítókép: Cech az Európa-liga döntőjében védi az Arsenal kapuját egykori csapata, a Chelsea ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában