Roland Garros

2020.10.03. 11:40

Egyelőre nem lesz sólyomszem Párizsban

Továbbra is a mérkőzésvezető dönt a kétes esetekben a párizsi nyílt teniszbajnokságon, ezután sem alkalmazzák a HawkEye-rendszert annak megítélésére, hogy a labda kint volt vagy érvényes területre hullott.

Serbia's Novak Djokovic reacts as the Hawkeye system shows the ball to be out during the men's singles final against Britain's Andy Murray on day thirteen of the 2013 Wimbledon Championships tennis tournament at the All England Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2013. AFP PHOTO / GLYN KIRK - RESTRICTED TO EDITORIAL USE (Photo by GLYN KIRK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

A négy Grand Slam-torna közül

csak a francia salakpályáson nem használják a sólyomszem-rendszert, miközben egyre több játékos ezt szorgalmazza.

A téma többször terítékre került sajtótájékoztatókon és a közösségi médiában az után, hogy Denis Shapovalovot egy tévesnek tűnő bírói döntés hátráltatta egy fontos pontnál a csütörtöki második fordulós mérkőzésén, amelyen kikapott a spanyol Roberto Carballes Baenától. Az ötödik szettben 5:4-es vezetésénél szervált, 30-15 volt az állás, amikor úgy tűnt, Baena labdája vonalon kívül ért talajt, de a bíró úgy látta, bent volt. Shapovalov számára két meccslabda következhetett volna, így viszont végül elvesztette a mérkőzést.

A kilencedik helyen kiemelt kanadai Twitter-posztjában igyekezett levezetni frusztrációját.

Egy számítógépes képet posztolt, amelyen a labda a vonalon kívül volt látható, és azt a kérdést tette fel: „mikor lesz végre HawkEye salakon”.

A válasz hamar megérkezett, a Francia Tenisz Szövetség egyelőre nem tervezi, hogy a bírói döntést gépivel váltaná fel. Álláspontja szerint az, hogy a labda nyomot hagy a salakon, a mérkőzésvezető számára elégséges a döntéshozáshoz.

Forrás: MTI

Borítókép: Djokovic és a wimbledoni sólyomszem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában