bundesliga

2021.02.03. 11:29

Elárulta a Hertha kapusedzője, mennyi kéne a bennmaradáshoz

Petry Zsolt kapusedző szerint még 20-22 pontot kell szereznie a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC labdarúgócsapatának a biztos bennmaradáshoz.

26 January 2021, Berlin: Goalkeeping coach Zsolt Petry (r) stands in goal with Rune Jarstein during the first training session of the Hertha BSC team with new coach P. Dardai. He takes over the professional team of Hertha BSC again after 2019 with immediate effect. Photo: Andreas Gora/dpa

Forrás: AFP / DPA

Fotó: Andreas Gora

„Nem lesz egyszerű feladat, mert a Schalke és a Mainz kivételével elég sűrű a mezőny. De a Mainz is jó edzőt talált, biztosan meg fog indulni felfelé” – fogalmazott szerdán az M4 Sport Sporthíradójában a magyar szakember, aki hozzátette,

lélektanilag jobb lett volna, ha közvetlen riválisokkal találkoznak a trénercserét követően, ehhez képest pénteken a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchent fogadják, de februárban találkoznak a második RB Leipziggel és a harmadik VfL Wolfsburggal is.

Petry szerint a vezetőedzőnek múlt hétfőn kinevezett Dárdai teljesen más stílust képvisel, mint elődei, ő egy játékosközeli tréner, és abban bíznak, hogy jobban összefogja majd a csapatot.

Szerinte a korábbi magyar szövetségi kapitánynak 70-80 százalékban a pedagógiai képességeit kell előtérbe helyezni és csak 20-30 százalékban a taktikait.

A közös munkáról úgy nyilatkozott, hogy a hálóőröket illetően Dárdai mindig kikéri a véleményét, és az előző négyéves ciklusában nagyon jól érezte magát mellette.

A frissen igazolt Sami Khediráról azt mondta, visszafogott embert ismertek meg a német válogatottal világbajnok labdarúgó személyében. Úgy vélte, nála az a legfőbb kérdés, hogy fizikálisan milyen állapotban van, mert legutóbb nyáron lépett pályára tétmérkőzésen.

A Hertha BSC 19 forduló után a 15. helyen áll a Bundesligában, azaz egyetlen pozícióval előzi meg az osztályozós pozíciót elfoglaló Bielefeldet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában