Botrány

2023.10.29. 22:21

Megtámadták a Lyon buszát, elmaradt a marseille-i meccs

A busznak több ablaka is betört, a szilánkok pedig felsértették Fabio Grosso vezetőedző arcát.

MW

A Lyon vezetőedzője, Fabio Grosso megsérült az incidens során 2023. október 29-én

Forrás: AFP

Fotó: Christophe Simon

Az Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, ezért elmaradt a két csapat vasárnapi mérkőzése a francia labdarúgó-bajnokságban.

A busznak több ablaka is betört, miközben a Stade Vélodrome felé haladt. A szilánkok felsértették Fabio Grosso vezetőedző arcát, akit két segítője kísért be a stadionba. Ott orvosi ellátásban részesítették a trénert, később mégis kórházba kellett szállítani, az illetékesek pedig a meccs elhalasztása mellett döntöttek.

A két korábbi bajnokcsapat közül a Marseille jelenleg a tabella kilencedik helyén áll - Marcelino García Toralt szeptemberben Gennaro Gattuso váltotta a vezetőedzői poszton -, a Lyon pedig egyedüliként nyeretlen és sereghajtó, ezért Laurent Blanc helyére szeptemberben Grossót nevezték ki.

Így látni a kövekkel megdobált buszt, és Fabio Grosso véres arcát, ezek a képek felháborítóak. Ezek olyan elfogadhatatlan cselekedetek, amelyek beárnyékolják a futball és a sport értékeit

 - vélekedett Amélie Oudéa-Castéra francia sportminiszter.

Hozzátette, reményei szerint nagyon gyorsan lefolytatják majd a vizsgálatot, megtalálják az elkövetőket, és szigorúan megbüntetik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában