Magyar válogatott

2024.01.24. 07:24

Dárdai Márton érkezésével versenyhelyzet alakul ki a védelemben

Dárdai Márton érkezésével pozitívnak nevezhető versenyhelyzet alakul ki a válogatottban. Ezzel tovább bővülnek a magyar csapat variációs lehetőségei, írja a Mandiner, a lap pedig részletesen is felvázolja ezeket. Jó hír továbbá, hogy Szoboszlai Dominik hamarosan visszatérhet a Liverpoolba.

MW

Dárdai érkezésével erősödik a védelem a magyar válogatottban

Forrás: MTI

Fotó: Ulrich Hufnagel

Mint azt a Mandiner is megírta, Dárdai Márton bejelentette, a magyar válogatottban futballozna, nem pedig a németben. A nyári németországi Eb-re Dárdai az érkezésével Szalai Attila és Nagy Ádám is riválist kapott Marco Rossi eddigi alapemberei közül – írja a Mandiner.

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy szinte biztosra vehető: Dárdai Márton ott lesz az Európa-bajnoki keretben: berlini klubjában alapember, ráadásul hiány­posztokon bevethető, ballábas belső védőként és védekező középpályásként. Hozzáteszik: Dárdai Márton a fiatal kora ellenére már 41 Bundesliga- és 18 Bundesliga II-es meccsen futballozott,

a magyar válogatott védelmében kizárólag Willi Orbánnak van ennél nagyobb tapasztalata topligás szinten.

Hangsúlyozzák, hogy a Hertha játékosa alapvetően ballábas középső védő, ebből a típusból pedig eddig csak Szalai Attila állt eddig Marco Rossi rendelkezésére, akinek a korábbi kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítménye elillant, mivel kevés lehetőséget kapott a Hoffenheimben. Esetében épp pozitív változás történt azzal, hogy a Hoffenheim kölcsönadta őt a szezon végéig a Freiburgnak.

Másik lehetőség Szalai és Dárdai egyszerre való szerepeltetése is a védelemben Orbánnal kiegészülve:

Rossi ugyanis kitart a három belső védős rendszer mellett, aminek így Lang Ádám lenne a kárvallottja.

Dárdai azonban nem csak a védelemben tud játszani, írják, hiszen apja a Herthában többször is védekező középpályásként vetette be ebben az idényben.

Ezen a poszton szintén „egy formán kívüli Rossi-kedvencet találunk”: Nagy Ádám jelenleg többet ül a kispadon az olasz másodosztályú Pisában, mint amennyi időt a pályán tölt. A versenyhelyzet tehát csak javára válhat a válogatottnak, jegyzi meg a lap.

Szoboszlai a hétvégén visszatérhet

Pepijn Lijnders, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Liverpool FC másodedzője szerint Szoboszlai Dominik a hétvégén újra pályára léphet a csapatban, amelynek viszont három-négy hétig nélkülöznie kell egyiptomi csatárának, az Afrika Kupán megsérült Mohamed Szalahnak a játékát. 

Az együttes hivatalos honlapján Lijnders elmondta, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya hétfőn már a társakkal edzett, remekül szerepelt az egymás elleni játékban és jól érezte magát.

Ezután végzett egy kis pluszmunkát a sporttudományos csapatunk tagjaival. Készen áll, de a holnap esti bevetés még korai lenne neki, úgyhogy a hétvégén léphet pályára, ha semmi nem jön közbe

 – idézte a liverpoolfc.com a másodedzőt, aki kitért Szalah állapotára is. A házi góllövőlistát 14 találattal vezető támadó múlt csütörtökön, a Ghána elleni Afrika Kupa-meccsen sérült meg, és az első hírek még arról szóltak, hogy két találkozót kell kihagynia a kontinenstornán, aztán viszont visszatért Angliába, hogy a Liverpoolnál kezeljék combizomproblémáját.

A részletes vizsgálat során kiderült, hogy komolyabb szakadásról van szó, ez pedig azt jelenti, hogy három-négy hét múlva játszhat újra, ha rendben halad a felépülése. Ugyanakkor ki kell emelnem, hogy az egyiptomi és a liverpooli orvosi stáb remekül dolgozott együtt és mindketten erre a döntésre jutottak. Ez egy jó példa arra, hogy hogyan kellene a válogatottaknak és a kluboknak együttműködniük

– nyilatkozta Lijnders. A Liverpool szerda este a Fulham vendége lesz a Ligakupa-elődöntő visszavágóján, melyet 2-1-es előnyből vár, vasárnap pedig a Norwich Cityt fogadja az Anfielden az FA Kupában.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában