Nyíregyháza hírei

2010.11.29. 15:27

AIDS Világnapi program Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kamaratermében rendezi meg az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület 2010. december 1-én AIDS Világnapi programját Ésszel vigyázz az AIDS-el! címmel.</p>

A délelőtt 11-től kezdődő Világnap programja mellé a megye ismert és elismert szakemberei álltak, akik előadásukban összefoglalót adnak a szűrővizsgálatok jelentőségéről, a hazai HIV/AIDS helyzetről, a HIV fertőzöttek jogi útvesztőiről és útkeresésükről, de betekintést nyerhetünk arról, hogy milyen információforrások állnak rendelkezésre a mai kor emberének a fertőzőbetegségek megismeréséhez és felismeréséhez.

Emlékezés az áldozatokra

A kérdőíves felméréssel, kérdezz-felelek beszélgetéssel kiegészülő programban a Móricz Zsigmond Színház színészei "Történetek..." címmel adnak elő, illetve rögtönöznek az életből merített szituációkat, amelyek bemutatását követően egészségfejlesztő mentálhigiénikus a közönséggel elemzi, vitatja meg a történeteket. A program az AIDS hazai és nemzetközi áldozatainak emlékezésével fejeződik be, amelyben drámatagozatos hallgatók saját műsorukkal készülnek.

A nap második felében a Nyír Pláza második emeletén az egyesület aktivistái és szakemberei várják az érdeklődőket tesztek kitöltésével. kötetlen beszélgetéssel és ingyenes óvszerosztással egészen este 8-ig.

A nap programja megtekinthető itt: http://www.egymasert.com/aidsvilagnap2010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!