Nyíregyháza hírei

2010.11.19. 12:52

Alternatív költségvetés: létezik más út is

<p>Nyíregyháza - „Mi a sorsa vajon annak az 1447 módosító indítványnak, amelyeket az akkor még ellenzékben lévő Fidesz-képviselők nyújtottak be a Bajnai-kormány utolsó költségvetésének készítésekor? Kormányon már nem harcol a Fidesz a helyi ügyekért? – tette fel a kérdést pénteken nyíregyházi sajtótájékoztatóján Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője.</p>

Mint a politikus kifejtette, akkor az MSZP-kormány nem tudott a helyi ügyek fejlesztésére forrást elkülöníteni, azonban a mostani költségvetés általános vitája során nem adták be ugyanazokat a módosító javalatokat a fideszes honatyák, pedig a 2/3-os többség most biztos megszavazná azokat a parlamentben. Az említett ellenzéki képviselői javaslatok foglalkoztak többek között Ilk, Mándok, Pusztadobos, Tiszavasvári, Buj, Gávavencsellő, Kisar, Nagyar, Nyírbogát fejlesztéseivel közel 15 milliárd forint értékben.

Új munkahelyeket lehetne teremteni

Ha komolyan gondolták a képviselők a fejlesztéseket, akkor adják be ismét a módosító indítványokat, de ha ez az egész csak provokatív célzatú volt az ellenzéki szerepkörben, akkor az nagyfokú cinizmus, mert elhitették az emberekkel, hogy a helyi fejlesztések megvalósulnak – hangsúlyozta Tukacs István, aki szólt arról is, hogy az MSZP alternatív költségvetést nyújt be, mivel a Fidesz költségvetése alapjaiban elhibázott. Igazságosabb adórendszer kell, amelynek a bevételeiből új munkahelyeket lehetne teremteni. A kormány azt sugallja, hogy csak egy út van, holott az MSZP szilárd meggyőződése: van másik út is, s erről tudniuk kell az embereknek.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!