Nyíregyháza hírei

2011.02.14. 11:35

Az ifjú zenészek a matematikában is jeleskedtek Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium maximális pontszámmal 1. helyezést ért el a „Tehetségsegítő hálózat kialakítása a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumban” című projekt keretében a megye középiskolás tanulóinak meghirdetett matematika versenyen a napokban.</p>

A verseny érdekessége, hogy a tanulóknak egy kutatáson alapuló projektmunkát kellett készíteniük a matematika hétköznapi, de mindenképpen a matematikán kívüli alkalmazásáról.

Az iskola zenész tanulói – Molnár Anikó 13. zm, Szlama László 13. zm és Krajcsó Bence 11. zm – pályamunkájuknak a „Matematika a zenében” címet adták, melyben a függvények, függvény- és geometriai transzformációk és a zenei témák és alakzatok kapcsolatát vizsgálták. A beadott írásbeli munka mellett a tanulóknak egy bemutatón is helyt kellett állniuk, ahol a motivációról, gyakorlati használhatóságról és a mű rövid összefoglalásáról adtak számot. Felkészítő tanáraik: Jánváriné Kovács Edina és Révész Máté.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!