Nyíregyháza hírei

2012.11.24. 15:42

Vitatja a teljesítést

Nyíregyháza - A Rent-Gép Kft. ügyvezető igazgatója lapunk november 17-i cikkére reagált.

Nyíregyháza - A Rent-Gép Kft. ügyvezető igazgatója lapunk november 17-i cikkére reagált.

A „Hónapok óta várjuk a pénzünket” című cikkünkben megírtuk: Szováty Erika és Gyulai Péter még 2011-ben dolgozott az M3-as autópálya építésénél alvállalkozóként, ám elmondásuk szerint pénzüket azóta sem kapták meg az elvégezett munkájuk után. Akkor nem tudtuk elérni a megbízó RENT-GÉP Kft. ügyvezetőjét, azóta a helyzet változott. Papp Tibor az akkor leírtakra így reagált: „A cégem 2011. júliusában kötött szerződést a Közgép Zrt.–vel az M3 gyorsforgalmi főút egy szakaszán földmunkák elvégzésére. Mi ehhez béreltünk gépeket. 

Nem álltak szerződésben„Szováty Józsefnével közvetlenül soha nem álltam szerződésben, tőle számlát soha nem fogadtam be – írja Papp Tibor. „Mint később kiderült, Szovátyné a saját teherautóit adta bérbe a Béltek–Ács Kft.- nek, és azok teljesítését a Béltek–Ács Kft. számlázta le felénk. Az így befogadott számlák egy részét kifizettük, ám egy részét a teljesítés minősége miatt vitattuk. 2012. június 11-én megegyeztünk Szovátynével, hogy a Béltek–Ács Kft. felé fennálló 938.000. forint tartozást felveheti, amennyiben hozza a Béltek–Ács Kft.-vel megkötött megegyezését (a szóban forgó nyilatkozatot az ügyvezető eljuttatta nekünk), ám ezt a mai napig nem hozta. Időközben kiderült, hogy a tehergépkocsikra akkor is ki lett állítva teljesítés igazolás, amikor azok nem is üzemeltek. Halkan jegyzem meg, hogy az akkor felvett üzemanyagot máshol használták el.

Semmilyen tartozás nincs

Az ügyvezető szerint Gyulai Péter vállalkozóval szemben semmilyen elismert tartozása nincs. „Gyulai Péternek tavaly szeptember 19–én 1.804.220. forintot, míg december 5-én 1.799.000. forintot fizettem ki. Mindkét vállalkozó esetében előre biztosítottuk a munkák elvégzéséhez szükséges üzemanyagot, de ezek jelentős részét saját célra használták fel, komoly kárt okozva ezzel cégemnek. Veres Jánossal pedig ezúton kell közölnöm, hogy kissé elhamarkodott volt a miniszter asszony számonkérése. A Közgép Zrt. kifizette a RENT–GÉP Kft.-nek járó munkadíjat, tehát nincs itt semmiféle ármány és cselszövés”. Km-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!