Nyíregyháza hírei

2013.01.16. 12:47

MSZP: káosz uralkodik az egészségügyben

Nyíregyháza - Nemcsak az országra igaz, hanem a megyére is, hogy káosz uralkodik az egészségügyben, kritikus és kiszámíthatatlan a helyzet – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, a párt megyei alelnöke.

Nyíregyháza - Nemcsak az országra igaz, hanem a megyére is, hogy káosz uralkodik az egészségügyben, kritikus és kiszámíthatatlan a helyzet – fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, a párt megyei alelnöke.– A szakdolgozók alulfizetettek és túlterheltek, a kiszolgáló területen dolgozók bizonytalanságban élnek, lesz-e holnap is munkahelyük – folytatta a politikus.

– Nem állítunk semmit, csak kérdezzük Mangol Csillától, a megyei Egészségügyi Holding (EH) vezérigazgatójától a január elsejével összevont mátészalkai és fehérgyarmati, valamint nyíregyházi és nagykállói kórházak összevonását szakmailag mi indokolja, miért volt szükség a szalkai konyha bezárására, gazdaságosabb Fehérgyarmatról átszállítani a betegeknek az ételt, s az mennyiségében és minőségében is megfelel az kívánalmaknak? Összesen hány, a háttérszolgáltatásban dolgozó embert bocsátottak el a holdingból és a tagkórházakból? Kap-e a holdingtól megbízást a jelenlegi megbízott gazdasági főigazgatóval, Horváthné Weisz Katalinnal 2011-ben közösen alapított Adequatus Vezetési Tanácsadó Kft.? Vizsgálta-e valaki azt, hogy az EH igazgatóságának tagjai milyen cégekben érdekeltek, s azok szerződéses viszonyban vannak-e a holdinggal? Felülvizsgálták-e a Jósa András Oktatókórház konyhájának PPP-s beruházását, volt-e átvilágítás, és van-e személyi felelőse a Tömbkórház Projekt csúszásának és annak, hogy plusz 2 milliárd forintos többletforrásra van szükség a megvalósításhoz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!