Nyíregyháza hírei

2013.02.14. 08:40

Hollandiáig rúghatják a labdát a robotok

Nyíregyháza - Február 18-ig lehet jelentkezni a MIRK 2013-ra, amelyet április 13-án rendez meg a Nyíregyházi Főiskola és az NJSZT Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. Ismét világverseny a tét a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) 2013. minősítő versenyén!

Nyíregyháza - Február 18-ig lehet jelentkezni a MIRK 2013-ra, amelyet április 13-án rendez meg a Nyíregyházi Főiskola és az NJSZT Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. Ismét világverseny a tét a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) 2013. minősítő versenyén!A megmérettetés a RoboCup Junior 2013-as világverseny szabályzatához igazodik futball, menekítő és tánc ligákban. Az új szabályok az RCJ honlapján már megtalálhatóak. A világversenyt 2013. június 24-30. között rendezik (lásd: http://www.robocup2013.org), a helyszíne a hollandiai Eindhoven lesz. Azok vehetnek részt, akiket a nemzeti minősítő verseny zsűrije „megfeleltnek” minősít.A nemzeti minősítő verseny időpontjai: I. forduló – 2013. április 6. (ezt e-mailen értékelik); II. forduló – 2013.április 13. (tesztpályás verseny).

– A jelentkezési határidő 2013. február 18., a versenyben részt venni szándékozó csapatokat, iskolákat, szakköröket arra kérjük, hogy a http://pingvin.nyf.hu/robojun/ MIRK honlapján található „Magyar Ifjúsági Robot Kupa Közössége” linken keresztül regisztráljanak, és töltsék ki az ott található jelentkezési lapot. E-mailben is lehet jelentkezni, ha nem érhető el a honlap – szolgál útmutatással Simon Béláné dr. főiskolai tanár, az RCJ magyarországi képviselője, a MIRK Szervező Bizottság elnöke.

Akik úgy gondolják, hogy teljesítményük és anyagi lehetőségük alapján nagy valószínűséggel részt tudnának venni a hollandiai világversenyen, kérjenek kvótát a regisztrálás során, azaz jelezzék, hogy melyik ligában, melyik korosztályban indítanának csapatot. Minimum 2 fő diák + 1fő felnőtt mentor alkosson egy csapatot. Az I.fordulóra egy 12 slide-ból álló bemutatót kérnek a csapat tagjairól és a robotjukról. A II: forduló helyszíne : Nyíregyházi Főiskola lesz. (További információk: [email protected]; aktuális híreket a http://pingvin.nyf.hu/robojun/ honlapon.)

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!