Nyíregyháza hírei

2013.02.13. 07:24

Jegyzet - Játék a számokkal

Javaslom Hoffmann Rózsának, hogy a következő emelt matek érettségi feladatsorába legyen szíves betenni a következő kérdést: vajon nyert vagy vesztett (és mennyit) azzal Magyarország, hogy a következő uniós költségvetési ciklusra vonatkozó fejlesztési támogatás meghatározásakor 20,6 milliárd eurót kapott? - Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Javaslom Hoffmann Rózsának, hogy a következő emelt matek érettségi feladatsorába legyen szíves betenni a következő kérdést: vajon nyert vagy vesztett (és mennyit) azzal Magyarország, hogy a következő uniós költségvetési ciklusra vonatkozó fejlesztési támogatás meghatározásakor 20,6 milliárd eurót kapott? - Tarnavölgyi Gergely jegyzete. Mert (átlag)ember legyen a talpán, aki az elmúlt napok számháborújából képes kiigazodni. Hisz tudjuk, nem mindegy, hogy euróban vagy forintban számolunk, figyelembe vesszük-e az aktuális népességszámot és árfolyamot, az előző ciklusbeli támogatásból vagy a brüsszeli csúcsot megelőző közvetlen prognózisból indulunk-e ki.

Ez a keretösszeggel kapcsolatos újabb politikai színjáték megint pontosan azokat szorítja háttérbe, akikről éppen szólnia kellene a fejlesztési támogatásnak: az átlag magyar embert. Mert minket az érdekel, hogy milyen ütemben valósulnak meg a mi és a családunk életét megkönnyítő beruházások (az utak, a kórházak vagy az iskolák fejlesztése). Ehhez egy adalék: tavaly decemberi adatok szerint az unió a 2007 és 2013 között elérhető felzárkóztatási források 43 százalékát fizette ki eddig nekünk, s ezzel elmaradunk az uniós átlagtól. Ideje lenne inkább ezen a téren felpörögni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!