Nyíregyháza hírei

2013.02.26. 15:08

Különleges élményeket ígér a tizedik Táncfarsang

Nyíregyháza - Péntektől egy héten át a táncé lesz a főszerep a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban: a jubiláló, tizedik Táncfarsang tizenegy zenés-táncos előadással várja az érdeklődőket a nagyszínpadon és a Krúdy Kamarában.

Nyíregyháza - Péntektől egy héten át a táncé lesz a főszerep a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban: a jubiláló, tizedik Táncfarsang tizenegy zenés-táncos előadással várja az érdeklődőket a nagyszínpadon és a Krúdy Kamarában.Az események sorát március 1-jén Mándy Ildikó Társulata és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közös előadása, a (Lady) Macbeth-ek nyitja – Shakespeare után szabadon. Másnap az óvodásokat és kisiskolásokat a Tünet Együttes várja, a Kucok – játssz velünk mesét! című, interaktív meseszínházi élményt kínáló előadását a társulat aznap kétszer is előadja.

Vasárnap a Duna Művészegyüttes utazásra hívja a nézőket, akiket Feketetóra repít az előadás. Az erdélyi település híres vására évszázadok óta vonzza a kereskedőket és a vásárlókat a kontinens tájairól, az Erdély, és a Partium román, magyar és cigány táncaira épülő darab pedig ebből kiindulva a fogyasztói társadalom hatására kialakult kulturális káoszt jeleníti meg a fanyar irónia eszközeivel és sok humorral. A közönség szintén vasárnap láthatja a Monocrossing című multimédiás táncelőadást, amely a modern kor vívmányait is beépítve a darabba, a videójátékok felépítését veszi alapul. A szereplők folyamatosan keresik „azt a valamit”, ami segíti őket személyes küldetésük beteljesítésében, az útkeresés során pedig különböző virtuális tereken és kihívásokon mennek keresztül.

Hétfőn az Everdance Táncszínház fergeteges táncjátékával, a számos ország tánckultúráját felvonultató Dance Peron-nal folytatódik a programsorozat, másnap a nyíregyházi Művészeti Középiskola táncművészeti tagozatának művésztanárai lépnek a Krúdy kamara színpadára Útjaink című produkciójukkal. Ugyanezen a napon a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és Forte Társulat Ibsen Peer Gyntje-t adja elő, míg a Nyíregyházán gyakran dolgozó Ladányi Andrea Bánki Ákossal közösen mutatja be a PIN program című előadást.

Csütörtökön előbb a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház Jazz Bolerója kerül színpadra, majd Barkóczi Bea indiai hangulatú előadása következik. A Táncfarsang zárónapján a Nyírség Táncegyüttes mutatja be a Csak homok és titok című előadását. A nagyszínpadon a tirpákság táncai mellett az átutazó és a Morgó korcsmában mulatozó különféle népek, nemzetiségek táncai kelnek életre, de a „lányok és asszonyok sajátos mozgásvilága, a fiúk és férfiak virtuóz duhajkodása” is alakot ölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!