Nyíregyháza hírei

2013.02.25. 17:15

Tiszti értekezletre érkezett Nyíregyházára a Katasztrófavédelem országos főigazgatója

Nyíregyháza - Dr. Bakondi György tü. altábornagy utasítására tiszti értekezletet tartottak hétfő délután Nyíregyházán, a Megyei Közgyűlés Bessenyei termében.

Nyíregyháza - Dr. Bakondi György tü. altábornagy utasítására tiszti értekezletet tartottak hétfő délután Nyíregyházán, a Megyei Közgyűlés Bessenyei termében.Az egy éve megalakult hivatásos szervezet tiszti kara éves értekezletének témája az elvégzett munka értékelése volt. Miután ez az első teljes esztendő, amit az állomány maga mögött tud, ennek megfelelően eddig ilyenre nem is kerülhetett sor.

Dányi Béla tü. ezredes vezényszavára vigyázzba állt a tiszti kar. A vendégek között a BVI, az MRFK, a Megyei Polgárőr Szövetség, és a Megyei Tűzoltó Szövetség is magas szinten képviselte magát. A rendezvényen dr. Bakondi György mellett a Megyei Kormányhivatalt dr. Teschmayer Gábor, a Megyei Közgyűlést Kovács Sándor képviselte. Az egy éves tevékenységről Csepely Zsigmond tü. ezredes a Megyei Katasztrófavédelem igazgatója számolt be. A sajtónak az OKF főigazgatója elmondta: a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, hatósági ellenőrzések, vízelvezető árkok rendbetétele, veszélyes szállítmányok ellenőrzése segíthet ebben.

- Számos más hatásköri ellenőrzés került feladataink közé, a kéményseprés ellenőrzése, a kritikus infrastruktúra ellenőrzése, ami a lakosság élet, és vagyonbiztonságát erősíti, a gazdaság működő képességét szolgálja. Nehéz esztendőn vagyunk túl, új szervezetet állítottunk fel, új vezetőket képeztünk ki, új diszlokációt teremtettünk, ez átképzésekkel, technikai fejlesztésekkel járt. A Katasztrófavédelem kész azokra a kihívásokra megfelelni, amiket a Dunán-túli hóhelyzet, illetve az esetleg előforduló árvízi, vagy belvízi időszak jelenthet.

A Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság széles körű együttműködésben az önkormányzatokkal, a kormányhivatallal, vízügyi, rendőri szervekkel megfelelő ütemben végezte munkáját. Az itt dolgozókkal képesek voltak a kockázatelemzést, hatáskör gyakorlást végrehajtani.

Az idei esztendő prioritását az őrsprogram kapja. Országosan 65 őrsöt hozunk létre a jövő év végéig, az első 23 már működik. Szabolcsban két új őrsöt avattunk már fel, ezek egy fecskendővel, egy rajos erővel szolgálnak olyan fehér foltnak nevezett területeken, ahol addig nehezebb volt a bevetés. Sokat várunk tőlük, mert a tüzek döntő többsége 97-98 százaléka egy fecskendővel megfékezhető, ez hiánypótló lépés lesz a munkánkban - fogalmazott Csepely Zsigmond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!