Nyíregyháza hírei

2013.03.08. 08:20

Jegyzet: TAO-kozmetika

Azt leszámítva, hogy mi lett látványsport és mi nem, viszonylagos konszenzus fogadta a társasági adókedvezménnyel kapcsolatos 2010-es kormánydöntést - Tarnavölgyi Gergely jegyzete. 

Azt leszámítva, hogy mi lett látványsport és mi nem, viszonylagos konszenzus fogadta a társasági adókedvezménnyel kapcsolatos 2010-es kormánydöntést - Tarnavölgyi Gergely jegyzete. A cégeknek is megérte ez a jogszabály, mert ennek révén csinosíthatták adózás utáni eredményüket, a sportszervezetek pedig fejleszthették az infrastruktúrát, és az apanázst az utánpótlásba ölhették. Szó, ami szó, a pénzeknek megvan, megvolt a helyük országszerte, hisz kevés sportágban döngetik az ajtót a fiatal tehetségek. Épp ezért szúrt szemet az a parlamentnek benyújtott adójogi salátatörvény, melyet (még pénzügyminiszterként) Matolcsy György jegyzett. A javaslata úgy korlátozná a jelenleg érvényben lévő kedvezményt, hogy a megnyert adó 75 százalékát az ágazati szövetségnek, például annak a sportszövetségnek kell adni a jövőben, amelyhez a támogatott csapat tartozik. Ha egy 10 milliós támogatást veszünk alapul (a mostani szabályok alapján ebben az esetben a cég egymillió forintot nyer a bolton), akkor ebből az egymillióból 750 ezer forintot a sportszövetségnek kell adni, így az adózás utáni eredménye csak 250 ezer forinttal növekedik a cégnek.

Borítékolható: ha elfogadják a javaslatot, akkor a vállalkozások részéről mérséklődik a sporttámogatások mértéke. Úgy látszik, nemcsak a jóból, a TAO-ból is megárt a sok...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!