Nyíregyháza hírei

2013.03.19. 15:06

MAVIR: húsz oszlop dőlt ki Szabolcsban

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő ónos eső a távvezetékek sodronyaira ráfagyva jelentős többletterhet okozott, amely a viharos széllel együtt egy 220 és egy 400 kV-os nagyfeszültségű távvezeték összesen 20 oszlopának kidőlését eredményezte – tájékoztatta lapunkat Bobák Andrea, a MAVIR Zrt. (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság) kommunikációs főmunkatársa.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő ónos eső a távvezetékek sodronyaira ráfagyva jelentős többletterhet okozott, amely a viharos széllel együtt egy 220 és egy 400 kV-os nagyfeszültségű távvezeték összesen 20 oszlopának kidőlését eredményezte – tájékoztatta lapunkat Bobák Andrea, a MAVIR Zrt. (Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársaság) kommunikációs főmunkatársa. – Az átviteli hálózatok speciális tervezési elveinek és a gondos üzemeltetésnek, karbantartásnak köszönhetően a fogyasztói csomópontokat folyamatosan elláttuk. A MAVIR Zrt. szakemberei a mostoha időjárási körülmények között, megfeszített munkával biztosították a sérült szakaszokat. A munkát nehezítették a hófúvások, továbbá az, hogy Ibrány térségében, az érintett oszlopok egy mocsár területén helyezkedtek el.

Itt komoly segítséget nyújtott a katasztrófavédelem, akik PTSZ-M jelű katonai kétéltű járművekkel segítették a munkát, így szakembereink vasárnap délutánra minden, a vihar által károsított közművet felszabadítottak. Mivel a kidőlések áramkimaradást nem okoztak, elsődleges cél az érintett közművek (utak, elosztó hálózatok) gyors felmentése volt. A sérült szakaszok teljes helyreállítása várhatóan mintegy 2 hónapot vesz igénybe, ez azonban a fogyasztók ellátását továbbra sem akadályozza – válaszolta kérdésünkre a MAVIR.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!