Nyíregyháza hírei

2013.04.24. 07:29

A jótékony csillag estje Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Csillag születik című tv produkció győztese, Mészáros János Elek adott jótékonysági estet kedden, a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A Csillag születik című tv produkció győztese, Mészáros János Elek adott jótékonysági estet kedden, a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében Nyíregyházán. A bevételből a Partónus egyesület tevékenységét segítették a jegyet vásárlók. Az 1995-ben alakult egyesület olyan embereken segít, akik megváltozott képességük miatt az életvitelükhöz, tevékenységükhöz segítségre szorulnak. Vannak köztük olyanok, akik napi hat órában tudnak munkát vállalni.

A sztárság külsőségei nélkül is elismert, szeretni való Mészáros János Elek a nóták között elmesélt egyéni élményekből, és a dalok történetéről szőtt csokorban elmondta, hogy amikor elindult a tehetségkutatón, abban bízott, nem jut a döntőbe. Kezdésként egyik kedvencét énekelte el, „Az egy rózsaszál szebben beszél” című dalt, ami a János Vitéz – az első magyar, és magyar témájú operettben van benne, (A Bob herceg nem magyar témájú volt) s amiben a főhőst, Fedák Sári játszotta. Petőfi elbeszélő költeményében eredetileg nincs benne Bagó szerepe, de Kacsóh Pongrác beleírta a műbe. - Amikor a francia király udvarában János vitézként házasságra készülnek, Bagó e dal kíséretében adja át azt a rózsát, amit Iluska sírjáról hozott. Persze a drámai feszültség a nézőtéren gyakran eredményezett meghatódott reakciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!