Nyíregyháza hírei

2013.04.22. 11:53

Fogyasztóbarát vállalkozásokat keresnek

Nyíregyháza - Marjánné Rinyu Ilona a megyében elsőként vehette át a Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítványt.

Nyíregyháza - Marjánné Rinyu Ilona a megyében elsőként vehette át a Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítványt.

A pozitív lista továbbgondolásaként hozta létre a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a „Fogyasztóbarát Vállalkozás” elnevezésű védjegyet. A tanúsítványról Csákiné dr. Gyuris Krisztina, az NFH főigazgató-helyettese beszélt a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség hétfői sajtótájékoztatóján.

– A védjegyre több kategóriában lehet pályázni, melyek a következőek: ügyfélbarát ügyfélszolgálat és tájékoztató rendszer, hazai elkötelezettségű vállalkozás, kiemelt figyelmet igénylő fogyasztók, fenntartható fogyasztás, társadalmi felelősségvállalás – sorolta a szakember, aki hozátette: a védjegy megszerzésének kizáró oka lehet hatósági eljárás vagy a céghez köthető bűncselekmény elkövetése. A pályázatot szakmai zsűri bírálja el, a fogyasztóbarát vállalkozás cím pedig két évig viselhető.

Ezután az NFH főigazgató-helyettese átadta a Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítványt, melyet elsőként nyert el megyei vállalkozás. A megtisztelő címet a Marján és Társa Kft. képviseletében Marjánné Rinyu Ilona vette át, aki lapunk érdeklődésére elmondta: a siker kulcsát a fogyasztók aktuális igényeihez való alkalmazkodást tartja. – Eddigi 25 éves munkánk szakmai elismerésének tekintjük a címet – mondta a parfümériát és ajándékházat üzemeltető Marjánné.

A tanúsítvány átadása után a megyei felügyelőség vezetője, Dr. Juscsák Dóra beszélt a hatóság eddigi és jövőbeni feladatairól. – Továbbra is segíteni kívánjuk a jogkövető vállalkozásokat, valamint igyekszünk minden korosztályt tudatos fogyasztóvá nevelni. Ez az óvodások és az iskolások esetében az úgynevezett okoskosarunk népszerűsítésével történik, míg az idősebbeket folyamatosan az árubemutatók veszélyeire figyelmeztetjük – közölte dr. Juscsák Dóra, aki beszélt a felügyelőségen belül működő hatósági tanácsadói irodára, ahová a megyei vállakozások és cégek bármikor fordulhatnak segítségért.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!