Nyíregyháza hírei

2013.04.25. 12:29

Roppant színvonalas pulyabálon rophatják

Nyíregyháza - Szombaton 11 órakor kezdődik a megye legismertebb gyermek és ifjúsági néptáncos találkozója.

Nyíregyháza - Szombaton 11 órakor kezdődik a megye legismertebb gyermek és ifjúsági néptáncos találkozója.Hatalmas gyerekzsivajtól lesz hangos a Váci Mihály Kulturális Központ szombaton. Ugyanakkor a Kossuth teret is betöltik a táncoslábú fiatalok 27-én, a 27. pulyabál alkalmával. A „Pulyabál 2013 Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó” koordinátora az Igrice Néptáncegyüttes, házigazdája a VMK, főtámogatója pedig Nyíregyháza városa.

Cservenák László, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója örömét fejezte ki, hogy olyan színvonalas programnak adhatnak otthont, ahol 4 korcsoportban 30 csoport több mint 800 gyermeke mutatja be tánctudását. A fellépést követően bárki megcsodálhatja őket a megyeszékhely főterén, ahol a egyébként a Szikes Zenekar muzsikájára a járókelőket is megtáncoltatják.

Nagy Zsolt, az Igrice Néptáncegyüttes vezetője közölte, hogy a pulyabál 11 órakor kezdődik. Az 5 fős szakmai zsűri tagjai: dr. Ratkó Lujza néprajzkutató, koreográfus, Tiszai Zsuzsanna, a debreceni Hajdú Táncegyüttes művészeti vezetője, Szilágyiné Újlaki Marianna koreográfus, Örökös Aranygyöngyös táncos, Maródi Attila, a miskolci Színvavölgyi Néptáncműhely művészeti vezetője, Demarcsek György, a Martin György Néptáncszövetség alelnöke, a Nyírség Táncegyüttes vezetője. Arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak ki a legjobban teljesítő, talpraesett táncegyütteseknek.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!