Nyíregyháza hírei

2013.05.06. 08:37

Hat év börtön a fajtalankodónak

A vádlott az otthon maradt, 4 éves gyermeklányt a fáskamrába vitte, ahol levetkőztette és a nemi szervét a lányka nemi szervéhez dörzsölte. Pár perccel később a lakás konyhájában ismételte meg a cselekményt, és megkérte a kicsit, ne mondja el az anyukájának, mi történt.

A vádlott az otthon maradt, 4 éves gyermeklányt a fáskamrába vitte, ahol levetkőztette és a nemi szervét a lányka nemi szervéhez dörzsölte. Pár perccel később a lakás konyhájában ismételte meg a cselekményt, és megkérte a kicsit, ne mondja el az anyukájának, mi történt.Jogerős ítéletet hirdetett a Nyíregyházi Törvényszék dr. Bodnár Zsolt vezette fellebbviteli tanácsa egy súlyos bűncselekmény ügyében - R. T. Zoltán tízszer volt már büntetve.

Ház körüli munkákban segített egy nyíregyházi lakásban egy nőnek. 2011. augusztus 25-én délután a nő átment az egyik szomszédba, rábízva hogy a mosógépből szedje ki a vizet. A vádlott az otthon maradt, 4 éves gyermeklányt a fáskamrába vitte, ahol levetkőztette és a nemi szervét a lányka nemi szervéhez dörzsölte. Pár perccel később a lakás konyhájában ismételte meg a cselekményt, és megkérte a kicsit, ne mondja el az anyukájának, mi történt.

Eközben ért haza a nő, és belesve az ablakon látta, hogy a lányka bugyija le van tolva, a vádlott pedig a nadrágját igazgatja. Az asszony a kicsit azonnal átvitte az anyósához, és rendőrt hívott. A kislányt megvizsgálták, a bugyiján talált anyagmaradvány, nagyon kis mennyiségű vizelet vagy ondó váladék, egészen biztosan a vádlottól származott. A gyermek elmondta, hogy a vádlott hogyan közeledett hozzá. A gyermeket megvizsgáló pszichológus szerint a kicsi, koránál fogva nincs tisztában a szexualitással, amit elmondott, azt nem kitalálta. A vádlott a cselekmény elkövetését végig tagadta.

A Nyíregyházi Járásbíróság a vádlottat 6 év börtön főbüntetésre és 6 év, közügyektől eltiltásra ítélte, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak miatt, ami ellen vádlott és védője fellebbezett. A Nyíregyházi Törvényszék előtt a vádlott védője elmondta, miután a gyermeken az eljárás megkezdése után sem találtak sérülést, illetve a kislány bugyiján lévő anyag maradványon túl nincs olyan bizonyíték, ami kétséget kizáróan igazolná a vádat, felmentést, illetve az első fokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte.

Az ügyészség képviselője kijelentette, hogy tanúk vallomásán túl a pszichológus, és a genetikus szakértő adatai zárt láncolatot képezve igazolják a vádlott bűnösségét, ezért az első fokon kiszabott büntetés helyben hagyását indítványozta. A törvényszék az első fokon kiszabott ítéletet helyben hagyta. A tanácselnök kifejtette: a vádlott bűnössége kétséget kizáró módon nyert megállapítást. A többszörösen büntetet visszaeső vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetés tartalma szigorú, de nem eltúlzott, ezért annak enyhítése nem indokolt. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!