Nyíregyháza hírei

2013.05.29. 13:55

Játszva tanulják Európát a szabolcsi diákok

Nyíregyháza - Lezárultak a Mi vagyunk Európa! programsorozat elődöntői.

Nyíregyháza - Lezárultak a Mi vagyunk Európa! programsorozat elődöntői.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 24 kistérségéből 108 csapatban összesen 732 diák vett részt abban a programban, melynek célja: a hátrányos helyzetű régiók diákjai játékos keretek között tanulhassanak az Európai Unióról. Egyúttal megerősítést kapjanak abban, hogy magyarként európainak vagy európaiként magyarnak lenni nem kizáró tényező, hanem ezek remekül kiegészítik egymást. A gyerekek a felkészüléshez minden segítséget megkaptak a program honlapjáról és felkészítő tanáraiktól. Rajzoltak, filmeztek, vetélkedőre készültek.

Már csak a végső megmérettetés van még hátra: az elődöntőkön győztes csapatok pénteken a fődíjért indulnak. A tokaji Európa Diáknapon hirdet győztest a zsűri a Filmversenyben, a Fesd meg Európát! rajzversenyen és a Mondd meg ki vagyok! vetélkedőn. A Mi vagyunk Európa! program a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Bizottság Budapesti Tájékoztatási irodájának közös partnerségi programja.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!