Nyíregyháza hírei

2013.05.12. 20:18

Városnap Nyíregyházán: zenés, varázslatos és viharos volt az ünnep

Nyíregyháza - Háromnapos programsorozattal ünnepelte Nyíregyháza a 260 évvel ezelőtti újratelepítését.

Nyíregyháza - Háromnapos programsorozattal ünnepelte Nyíregyháza a 260 évvel ezelőtti újratelepítését.

Pénteken virtuális sétát, emlékdélelőttöt rendeztek a megyei levéltárban, két várostörténeti kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, majd a városalapítókra emlékeztek a Városalapítók szobránál. A programsorozat péntek délutáni megnyitóján, a Kossuth téren elkezdődött az Akusztikus Zene Ünnepe. Hétvégén gazdag kulturális programok várták a városlakókat, a derűs pillanatokat csak a vasárnap délutáni viharfelhők árnyékolták be. Este latin varázsban fürdőzhettek a kikapcsolódni vágyók.

Szombaton 10-15 óra között a tirpák napon népzene, néptánc és tirpák ételek várták a látogatókat, a Szikes zenekar egy pillanatig sem hagyta nyugodni a táncoló talpakat. A mandabokori fellépők, akik saját, jól ismert zenéjükre szerették volna ropni, technikai okok miatt kénytelenek voltak félidőben búcsút inteni a maroknyi, ám annál lelkesebb közönségüknek.

Vasárnap a Szabolcs Dance Star Táncos Tehetségkutató Verseny döntőjének adott otthont Nyíregyháza szíve, este pedig a Nyírség Táncegyüttes lépett közönség elé a Csak homok és titok című műsorával a Móricz Zsigmond Színházban.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!