Nyíregyháza hírei

2013.06.13. 15:24

Megváltozott munkaképességű munkavállalók számára rendeztek állásbörzét Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2013. június 13., csütörtök (MTI) - Tizenkét kiállító több száz állásajánlata várta a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalókat a számukra megrendezett speciális állásbörzén csütörtökön, Nyíregyházán.

Nyíregyháza, 2013. június 13., csütörtök (MTI) - Tizenkét kiállító több száz állásajánlata várta a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalókat a számukra megrendezett speciális állásbörzén csütörtökön, Nyíregyházán.

A megyei kormányhivatal munkaügyi központja, a mozgáskorlátozottak megyei szervezete, valamint a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. által szervezett rendezvény megnyitóján Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár elmondta: az esemény amellett, hogy összehozza a munkavállalókat és a munkáltatókat, kedvet ad és segít a cégeknek a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazásában is.

Szükség van olyan cégekre, akik nagy számban tudnak alkalmazni fogyatékos embereket, ennek érdekében átalakult a jogszabályi környezet, a minősítés rendszere, létrejött a rehabilitációs szakigazgatási hatóság és változtak a támogatások - fogalmazott Fülöp Attila.

Tájékoztatása szerint jelenleg 55 ezer személy megváltozott munkaképességű ember él Magyarországon, akik foglalkoztatásához valamilyen állami támogatás kapcsolódik. Harmincezer megváltozott munkaképességű embert többnyire a nagyobb cégek, további 18 ezret pedig mintegy 4600 kisebb munkáltató foglalkoztat, utóbbiak számára a tavaly bevezetett rehabilitációs kártya munkáltatói járulékmentességet biztosít.

Ezt azok a vállalkozások vehetik igénybe elsősorban, amelyek egy-egy munkakörre szeretnének egy munkavállalót alkalmazni - tette hozzá a helyettes államtitkár. Fülöp Attila elmondta, ezen kívül az Új Széchenyi Terv keretében, közel 20 milliárd forint értékben két programot is kiírtak a rehabilitáció és a foglalkoztatás segítésére.

Az országban első alkalommal megrendezett speciális állásbörzén a Nyíregyházán és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tevékenykedő, többségében megváltozott munkaképességűeket alkalmazó vállalkozások standjaival találkozhattak az érdeklődők: többek közt a Start, a Pro-Team és a Pirehab Kft. standjain szakképesítés nélküli, de középfokú- és felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalókat is vártak a meghirdetett álláshelyekre.

-MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!