Nyíregyháza hírei

2013.07.04. 12:06

A vegyeskar után most a gyermekkaron a sor - Hong Kong, Kína és Tajvan

2011-ben a Cantemus Vegyeskar már sikerrel szerepelt a Távol-Keleti országokban és várható volt, hogy ismét meghívást kap innen a Cantemus valamelyik kórusa.

2011-ben a Cantemus Vegyeskar már sikerrel szerepelt a Távol-Keleti országokban és várható volt, hogy ismét meghívást kap innen a Cantemus valamelyik kórusa.

A szervezők biztosra mentek, a Nyíregyházi Cantemus Kórus legrégebben alakult, a legnagyobb sikereket arató gyermekkórusát invitálták a nagy utazásra.

Az 1975-ben alakult Cantemus Gyermekkórus persze az évek során rengeteget változott. Az akkori leányok, ma már anyukák és sokuknak most már a gyermeke énekel a kórusban. Ami állandó az Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy kimeríthetetlen energiája, szakértelme és pedagógiai nagysága. Az évek múlása ellenére a kórus mindig meg tudott újulni és mindig meg tudta őrizni – sokszor meg is haladni - az elődök által elért színvonalat.

A nagyszabású koncertsorozatra történő meghívás részben a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválnak, részben a Cantemus Vegyeskar két évvel ezelőtti sikeres útjának is köszönhető. A július 13-tól augusztus 1-ig tartó koncertkörút programja várhatóan sűrű lesz a gyermekkar számára. Számos koncert, mesterkurzus vár majd arra a 42 szerencsés gyermekre, akik utazhatnak.

A koncertek sorát némi akklimatizálódást követően július 15-án kezdi a Cantemus Gyermekkar, ahol a Hong Kong-i kórusfesztivál nyitókoncertjén – mint meghívott együttes, versenyen kívül - mutatkoznak be rövid műsorral. 17-én egy két félidős, nagy koncertet adnak a Hong Kong Cultural Centre hangversenytermében, július 18-án pedig a fesztivál zárókoncertjén lépnek fel, melynek keretében Szabó Dénes karnagy életmű-díjat vehet át a fesztivál szervezőitől. Július 19-én már a kínai Guangzhou város Xinhai koncerttermében hallhatja a közönség a kórust. Július 21-én ismét repülőre ülnek, hogy a tajvani fesztivál nyitókoncertjén – szintén meghívott kórusként - énekelhessenek a gyermekkar tagjai, majd még további koncerteket adnak többek között a tajvani nemzeti hangversenyteremben és más koncerttermekben. Az igen izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező utazásról augusztus 2-én térnek haza a nyíregyházi énekesek.

- Szilágyi Szilárd, sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!