Nyíregyháza hírei

2013.07.20. 16:44

Mentőötlet a beteg szállítására

Nyíregyháza - Hűséges előfizetőnk édesanyja nem marad ellátás nélkül, csak tisztázni kell a feltételeket.

Nyíregyháza - Hűséges előfizetőnk édesanyja nem marad ellátás nélkül, csak tisztázni kell a feltételeket.Szerkesztőségünkhöz fordult tanácsért hűséges előfizetőnk kétségbeesésében: „Tisztelt Szerkesztőség! Van egy mozgásában erősen korlátozott idős édesanyám. Sajnos, a szállítását én nem tudom megoldani. Erről eddig külön papírt nem kértünk, és ez a baj! Mindenféle kormányhivatali papírt kérnek azért, hogy soron kívül szállítsák. A jövő hónap elején kora reggel egy fontos hematológiai vizsgálatra kell megjelennie a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, de nincs aki vállalná a szállítást. Kihez forduljak? Kérem, segítsenek!”

Megkerestük dr. Pápai György észak-alföldi regionális orvos igazgatót, aki a következőképpen reagált:

„Természetesen segítünk, ez nem is lehet kérdés, és a hölgyet az adott napon be is szállítjuk betegszállító gépkocsi vagy mentő segítségével a szakrendelésre. Azt viszont tudnunk kell, hogy ezt mentővel, vagy a betegség jellegéből adódóan betegszállító járművel kell megtennünk. Emiatt a beteg háziorvosának kell kiállítani egy betegszállítási vagy mentési utalványt – ő ismeri legjobban a hölgyet –, amelyen megjelöli a beteg lakását, ahonnan kell szállítani, ahová kell vinnünk, fekve vagy ülve lehet ezt megtenni, hány órára és melyik napon, milyen diagnózissal. A háziorvosa felhívja a 1820-as telefonszámot, ahonnan elérik a betegszállítás felvevőket és megadja az előző adatokat, ezt követően majd mi megszervezzük a bejutását.”

Ha valakinek hasonló jellegű problémája adódna, ezt az utat érdemes bejárnia.

- KM–LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!