Nyíregyháza hírei

2013.07.17. 10:45

Munkába állt az új megyei jegyző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Szabolcs-SzatmárBereg - Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke 2013. július 16-ai hatállyal határozatlan időre dr. Papp Csabát nevezte ki megyei jegyzőnek.

Szabolcs-SzatmárBereg - Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke 2013. július 16-ai hatállyal határozatlan időre dr. Papp Csabát nevezte ki megyei jegyzőnek. A közgyűlés elnöke a pályázati anyagot alaposnak és szakszerűnek minősítette. Fontos szempont volt, hogy az új megyei jegyzővel a közgyűlés vezetése jó munkakapcsolatot tudjon kialakítani. Az elmúlt időszakban a most kinevezett jegyző munkájára mindig számíthattak, aki a vezetés iránti szakmai lojalitással, a szakmai értékek iránti elkötelezettséggel látta el feladatait. Az önkormányzati törvény változása miatt az újonnan kinevezettek már megyei jegyzők, a megszokott megyei főjegyző elnevezés pedig megszűnt.

Dr. Papp Csaba 47 éves, először bölcsész, majd jogi diplomát szerzett. Közel tíz éves közigazgatási gyakorlattal rendelkezik. A megyei önkormányzati hivatalban több mint négy éve dolgozik, eleinte az Önkormányzati és Jogi Osztály, majd a Területfejlesztési, Koordinációs és Önkormányzati csoport munkatársaként látott el jogi és koordinációs feladatokat. Aktívan részt vett az új területfejlesztő megye szervezeti kialakításában, a megyei területfejlesztési koncepció előkészítésében, közreműködött az önkormányzat törvényes működésének biztosításában.

A megyei jegyző tevékenysége összetett. A megyei közgyűlés elnöke irányításával vezeti a hivatalt. Jelenleg az a legfontosabb, hogy felkészítse a hivatalt a középszintű területi tervezéssel összefüggő teendők megfelelő színvonalú ellátására, ugyanis a megyei önkormányzat a 2012. évtől kezdődően az intézményfenntartás helyett, törvényben meghatározottak szerint területfejlesztési, vidékfejlesztési, területrendezési, valamint koordinációs feladatokat lát el.

Dr. Papp Csabára és munkatársaira kihívások sokasága vár az elkövetkezendő egy évben. A megyei területi tervezés során még ebben az évben a közgyűlés dönt a megyei gazdaságfejlesztési részprogramról és a megyei területfejlesztési koncepció elfogadásáról, s legkésőbb 2014 tavaszán megalkotja a megyei területfejlesztési programot és stratégiát.

A megyei jegyző a választások lebonyolításában is tevékenyen részt vállal, a választási eljárásról szóló törvény szerint vezeti a Területi Választási Irodát. A 2014. évben országgyűlési, európai parlamenti, és önkormányzati képviselők választására is sor kerül. A választási joganyag a 2010. évhez képest javarészt megújult, ezért szükséges a hivatalból bevont munkatársak képzése, felkészítése.

A jegyző fontosnak tartja, hogy a megyében élők minél jobban megismerjék a megyei önkormányzat és a hivatal munkáját. Célja, hogy a hivatal közreműködésével a megyei önkormányzati testületek olyan döntéseket hozzanak, amellyel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakossága a 2014-2020-as uniós programozási időszakban nyertesnek érezhesse magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!