Nyíregyháza hírei

2013.08.12. 10:34

Megállíthatatlan a 4 for Dance

Nyíregyháza  - Az izraeli Karmiel Dance Festivalon vett részt nemrégiben a nyíregyházi 4 for Dance, a nagy sikerű turnéra a fiúk a miskolci Szinvavölgyi Táncgyüttessel egy egész estét betöltő közös produkcióval készültek.

Nyíregyháza  - Az izraeli Karmiel Dance Festivalon vett részt nemrégiben a nyíregyházi 4 for Dance, a nagy sikerű turnéra a fiúk a miskolci Szinvavölgyi Táncgyüttessel egy egész estét betöltő közös produkcióval készültek. A több hónapos előkészület és szervezőmunka meghozta a gyümölcsét, hiszen az ottani kulturális miniszter is gratulált az együttesnek. „Arra lettünk figyelmesek, hogy egy feltűnően fontos ember, testőrök gyűrűjében közelít felénk, akiről később tudtuk meg, hogy ki is ő valójában. Gratulált nekünk és megköszönte, hogy elfogadtuk a fesztiválra való meghívást” – mesélte Bárány Kristóf.

A 4 for Dance turnéi soha nem múlnak el érdekes kaland nélkül – a csapat ezen a téren is hű maradt magához. Enyedi Peti Jeruzsálemben ünnepelte a harmincadik születésnapját, a fiúk pedig megajándékozták egy tevegeléssel.

„Nagyon élveztem a meglepetést, de amikor az arab tevetulajdonos le akarta ültetni a tevéjét, az állat megmakacsolta magát, és nem engedelmeskedett. Mivel ez éppen az Olajfák hegyén, egy szűk terepen történt - mellettem a meredek völggyel -, kicsit megijedtem, pláne, amikor egy kisebb ostorral is elkezdte ütlegelni az állatot, mely megunta a dolgot és hirtelen két lábra állt. Azt sem tudtam, mit csináljak, de szerencsére a teve szót fogadott és visszaállt négy lábra, majd le is ült. Mondanom sem kell, hogy alig vártam, hogy újra a talajon állhassak! – emlékezett vissza Peti.

Bár az együttes legközelebb Dél-Amerikába indul, Izrael sokszínűsége és természeti csodái olyan mély nyomot hagytak a fiúkban, hogy megfogadták: egyszer még visszatérnek és bejárják ezt a kicsiny, de annál szebb országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!