Nyíregyháza hírei

2013.09.30. 12:13

A Magyar Népmese Napja

Nyíregyháza - A Magyar Népmese Napja alkalmából három helyszínen várták a gyerekeket, a fiatalokat és a meséket szerető felnőtteket a szervezők Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A Magyar Népmese Napja alkalmából három helyszínen várták a gyerekeket, a fiatalokat és a meséket szerető felnőtteket a szervezők Nyíregyházán. A VMKK-ban reggel kilenc órakor kezdődött a program, melyen részt vett Szekeres Pál, az Ifjúsági és Sportminisztérium helyettes államtitkára, aki mesét is olvasott, majd átadta a „Mese, mese, mátka” címmel meghirdetett gyermekrajz-pályázat nyerteseinek díjait.

Ezt követően beindult a mesefolyam, mely délutánig tartott. A felkért iskolák fiataljai mellet közéleti szereplők is beültek a nagyszínpadon felállított meseolvasószékbe. Eközben a kamarateremben általános iskolások versengtek a legjobb mesemondó címért.

A Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban idén kilencedik alkalommal rendeztek mesemondó- és felolvasó napot. Itt a legkisebbektől a legidősebbekig, közéleti szélyektől sportolókig, művészekig szinte mindenki képviseltette magát, hogy felolvassa kedvenc meséjét. A Jósa András Múzeumban Szécsi Noémi írónő várta a kicsiket, hogy együtt fedezzék fel a Mandragóra utca 7. című mesekönyvben szereplő ház rejtett titkait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!