Nyíregyháza hírei

2013.09.12. 14:37

MSZP-sajtótájékoztató: Megtört a kormány városunkba vetett bizalma

Nyíregyháza – Valós megoldás nincs a Fidesz kezében a devizahitelesek ügyében, így a bankoknak adott ultimátummal csak annyit bizonyítottak, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikájuk megbukott – kezdte az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóját dr. Moskovits Károly.

Nyíregyháza – Valós megoldás nincs a Fidesz kezében a devizahitelesek ügyében, így a bankoknak adott ultimátummal csak annyit bizonyítottak, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikájuk megbukott – kezdte az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatóját dr. Moskovits Károly. A városi választmány elnöke szerint európai bérekre és munkahelyekre lenne szükség, és ebben az esetben a szemfényvesztő rezsicsökkentés sem volna indokolt, hiszen az emberek képesek lennének előteremteni a rezsire valót – így Moskovits Károly.

Nagy Lászó városi elnök elmondta: a Fidesz legutóbbi frakcióüléséről kiszivárgott hírek szerint megtört a kormánypárt városunkba vetett bizalma akkor, amikor dr. Kovács Ferenc választókerületi munkáját több kollégájával egyetemben elmarasztalták.

– Érdekes, hogy a helyi médiumok magával a hírrel kevésbe foglalkoztak, annál inkább annak cáfolatával. Mindent összevetve úgy gondolom, hogy a nyíregyháziaknak nem PR-városvezetésre, nem golf autókra, nem agresszív médiapolitikára van szükségük, hanem munkahelyekre. Nagy László hozzátette: szerinte a kormány bizalomvesztése abban is tetten érhető, hogy az adósságátvállalás Nyíregyháza esetében nem érte el a 70 százalékos szintet, mint ahogy az a legtöbb nagyvárosban megtörtént.

KM-TG


A Fidesz-KDNP nyíregyházi frakciójának reagálása:

Több marad az embereknél

A Fidesz tovább csökkenti a rezsit, amelynek mértéke idén eléri a 20 százalékot. Negyven éve nem volt ilyen alacsony (1,3%) az infláció, több pénz marad a családoknál, ez is elsősorban a rezsicsökkentésnek köszönhető – reagált a Fidesz-KDNP Nyíregyházi Frakciója nevében dr. Adorján Gusztáv frakcióvezető. Nyíregyháza is fuldoklott az adósságtól a szocialisták idején, és most azok, akik ezt az itt élők nyakába varrták, keveslik a kormányzati adósságátvállalás mértékét. A városgondnoki szolgálat 100 Km/300 Ft. költségen üzemeltetett elektromos autóját kritizálják, miközben a korábbi városvezetés idején az Állatpark több ilyet is beszerzett. A médiával pedig az a bajuk, hogy valódi kérdéseket is kapnak, amire nincsenek előre megírt válaszaik. Nyíregyháza ma már egy gazdaságilag stabil, fejlődő nagyváros, rendbe tettük a megörökölt, hibáktól hemzsegő pályázatokat. A nyíregyházi szocialisták csak a budapesti pártközpont elvárásait tartják szem előtt, lebecsülve ezzel a nyíregyháziak összefogásának eredményeit – fogalmazott dr. Adorján Gusztáv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!