Nyíregyháza hírei

2013.09.05. 12:29

Vállalkozz itthon

Nyíregyháza - Kezdő vállalkozóknak tartott előadást a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FVOSZ).

Nyíregyháza - Kezdő vállalkozóknak tartott előadást a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FVOSZ).

A rendezvényen az FVOSZ mellett sikeres üzletemberek ismertették meg a fiatalokat a vállalkozás alapismereteivel és felépítésével, valamint a „Vállalkozz Itthon” programmal, ami a pályázatban résztvevőket hozzá segíti saját cégük beindításához.

– A fiatalok már nagyon várták a program indulását, és örömmel látjuk, hogy nagyon sokan jelentkeztek. Körülbelül 1500 vállalkozást szeretnénk támogatni az öt milliárd forintos összegből, ami hat régió között fogunk kiosztani – mondta Gál Andrea projektvezető. – A célcsoportunk elsősorban a 18-35 éves közötti fiatalok, akik nem rendelkeznek többségi tulajdonnal más vállalkozásban, de olyan 35-40 év közöttiek is jelentkezhetnek akik nulla és hat év közötti gyermeket nevelnek. Nagyon sokan jelentkeztek, a képzésbe viszont csak 720 fiatal kerülhet be, akiknek először egy 100 órás képzésen kell részt venniük, ami az üzleti tervük elkészítésével zárul be. Ezután megalapíthatják vállalkozásukat és felvehetik az ezzel járó támogatást, ami egyéni vállalkozás esetén három, társas vállalkozások esetén pedig hat millió forint. A fiataloknak csak 10 százalékos önrésszel kell rendelkezniük, ennek persze van fenntartási fedezete, ugyanis három évig fent kell tartaniuk cégüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!