Nyíregyháza hírei

2013.10.30. 18:21

Ne adjunk esélyt a bűnözőknek!

Nyíregyháza - A rendőrség fokozott figyelemre inti a sírkertekbe látogatókat.

Nyíregyháza - A rendőrség fokozott figyelemre inti a sírkertekbe látogatókat.

Ezekben a napokban elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy másokat megkárosítsanak, ezért a rendőrség azt kéri, mindenki figyeljen az értékeire.

– A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindenszentek időszakában a temetőkben elszaporodnak a zseblopások, gépkocsi feltörések, viráglopások, ezért azt tanácsoljuk, hogy a sírkertekbe látogatók csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz szükségük van – mondta lapunknak Fedor Rita, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Figyelem és óvatosság

– Sokan a sírok gondozása közben a földre, vagy sírkövekre teszik le táskáikat, melyeket aztán – például amíg elmennek vízért – őrizetlenül hagynak. Az is gyakran előfordul, hogy a sírkertekbe érkezők az autókban hagyják értékeiket. Az üléseken, kalaptartón, műszerfalon felejtett telefonok, kézitáskák kívülről is jól láthatóak, így a rossz szándékkal nézelődők hamar felfigyelnek rájuk, ezért a lezárt autóban ne hagyjanak táskát, iratot, értéket.

Járműveiket, amennyiben erre lehetőség van, jól megvilágított helyen állítsák le, és minden ajtót zárjanak be. Ha tömegközlekedési eszközzel utaznak, ügyeljenek arra, hogy kézi-, illetve válltáskájuk ne maradjon nyitva, és a könnyen hozzáférhető zsebeikből se tudjanak semmit kivenni – mondta a szóvivő, aki a járművezetőktől azt kérte, fokozott óvatossággal közelítsék meg a temetőket, legyenek figyelemmel a sírkertek környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre és a megnövekedett gyalogosforgalomra, vezessenek lassabban és tartsanak nagyobb követési távolságot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!